Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies om het sitebezoek te meten en het delen van pagina's via social media mogelijk te maken. Door het klikken op 'Prima' en verder gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Voor meer informatie kunt u de privacypagina bezoeken.

Locatie KDV Otterkoog

KDV Otterkoog is een Kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar. 

  • Opvang van baby tot kleuter
  • Elke werkdag open van 07:00 tot 19:00 uur
  • U kunt op deze vestiging ook terecht voor flexibele opvang

Voor elke leeftijd is er iets te doen. Buiten is er een verkeersplein, een schuur vol buitenspelattributen en speelmateriaal, driewielers, een zandbak en een klimhuis met glijbaan. De moestuin en onze konijntjes maken ons buitenterrein compleet.

Ook binnen is er volop spelmateriaal aanwezig. We doen verschillende spelletjes waarbij kinderen oefenen in tactisch spel, kennis van cijfers, algemene kennis, motoriek en geduld. Door het spelen van spelletjes leren de kinderen naast cognitieve vaardigheden ook sociale competenties zoals samen spelen, incasseren en verliezen. Tevens krijgen de kinderen de vrijheid om zelf de regels van het spel te bepalen waarbij eerlijk spel een voorwaarde is. Dit stimuleert de creativiteit.

Het omgaan met andere leeftijdsgenoten is een belangrijke manier om sociale competenties te ontwikkelen. Het geeft kinderen kansen om zich te ontwikkelen tot personen die goed functioneren in de samenleving.

  • Samen spelen, samen delen. Het samen spelen wordt gestimuleerd, maar niet afgedwongen. Vriendjes en vriendinnetjes hebben maakt ook deel uit van een emotioneel veilige omgeving en daar hoort ook bij dat je deelt.
  • Elkaar helpen hoort ook bij de sociale vorming, en de kinderen worden daarin aangemoedigd. Wat de één wat minder kan, kan de ander beter. De oudere kinderen helpen de jongere en iedereen hoort erbij. Kinderen kunnen leren van elkaar en zorgen voor een ander.

Specifiek voor baby’s geldt dat wij het thuisritme van de baby oveel mogelijk proberen te volgen. Wij vragen dan ook aan de ouders om het thuisschema van de baby aan ons kenbaar te maken voordat de baby gebracht wordt op de opvang.

(K)individu Otterkoog is gelegen aan de Otterkoog 28, op steenworp afstand van onze hoofdvestiging aan de Hamsterkoog, op het bedrijventerrein Beverkoog.

Kwaliteitscontrole door de GGD

De kwaliteit van opvang is belangrijk. Dat vinden wij en dat vindt de gemeente. De GGD verzorgt, in opdracht van de gemeente, de kwaliteitscontrole van opvangorganisaties. De inspectierapporten van ons kinderdagverblijf en onze BSO’s kunt u inzien op het landelijkregisterkinderopvang (LRK).
Klik hier voor het GGD-rapport van de Otterkoog

Pedagogisch beleid

Pedagogisch beleid Otterkoog
Het beleid is tevens ter inzage beschikbaar op de locatie.

Beleid Kindividu

Alle beleidsstukken van Kindividu zijn te vinden bij Algemeen onder Downloads

 

Fotoalbum (K)individu locatie Otterkoog

Klik op de kleine plaatjes om de grote versie te bekijken.

Contact

Otterkoog 28
1822 BW  Alkmaar

tel:072-5625353
Mobiel locatie: 06-54337598
Inge - algemeen: 06-14429911

E-mail: administratie@kindividu.nl

LRK-nummer (K)individu KDV Otterkoog: 234900647

Naar de homepage

Individuele ruimte voor groei, plezier en beweging