Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies om het sitebezoek te meten en het delen van pagina's via social media mogelijk te maken. Door het klikken op 'Prima' en verder gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Voor meer informatie kunt u de privacypagina bezoeken.

Buitenschoolse opvang

Op de  Hamsterkoog en Regenboog bieden we buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. 
(K)individu is open van 07:00 tot 19:00 uur. 

Voorschoolse opvang op de Regenboog
Van 07:00 uur tot 08:30 uur - begin lestijd school.

Naschoolse opvang op de Hamsterkoog en Regenboog
Elke werkdag nadat de school is uitgegaan tot 19:00 uur.

Opvang tijdens vakantie, studie- of margedagen
Van 08:30 uur tot 19:00 uur.

Vroege start
Vroege opvang in schoolvakanties van 07:00 uur tot 08:30 uur.

Dagindeling

Ochtend
De pedagogisch medewerkers openen om 07:00 uur de deur voor de ouders en kinderen. De kinderen en ouders worden verwelkomd en er is tevens de mogelijkheid voor de ouder om een praatje te maken met de PMW’er over het kind en/of de thuissituatie. 

Ontbijt
Om 07.30 uur start met het ontbijt. Kinderen die al gegeten hebben, mogen spelen. Bij de samenstelling van het ontbijt wordt ervoor gezorgd dat de kinderen gezond eten volgens de schijf van vijf. 

Brengen en halen naar/van school
Na het ontbijt brengt (K)individu de kinderen met eigen vervoer naar de verschillende scholen. Kinderen uit de onderbouwklassen worden door medewerkers van (K)individu naar de klas gebracht, de oudere kinderen gaan zelf naar hun klas. Op de BSO laten we de oudere kinderen steeds meer los. Op deze manier dragen we bij aan steeds meer zelfstandig worden, dat zij nodig hebben wanneer ze naar de middelbare school gaan. 
’s Middags halen wij met onze eigen (K)individu-auto’s kinderen van hun naar school naar de BSO-locatie.

Extra vervoersservice
(K)individu biedt tegen betaling extra vervoersservice. De medewerkers kunnen kinderen naar en van naschoolse (sport)activiteiten brengen en/of halen. Daarnaast kunnen kinderen ook aan het eind van de dag thuis worden gebracht indien de ouders/verzorgers de kinderen zelf niet kunnen ophalen.

Middag
Als de kinderen uit school komen, gaan zij samen met hun pedagogisch medewerker aan een vaste tafel om iets te drinken, eten en te praten (over hun belevenissen van school). De groep waarin zij voor die momenten samenkomen wordt de basisgroep genoemd.
De kinderen zitten alleen in de basisgroep tijdens eet- en drinkmomenten.
Daarna kunnen de kinderen ervoor kiezen om te spelen in de algemene ruimten.

Einde van de dag
Wanneer de ouders aangeven hoe laat zij hun kind komen ophalen, licht de pedagogisch medewerker het kind daar een kwartier van tevoren over in, zodat hij/zij kan beginnen met opruimen van de materialen die hij/zij heeft gebruikt en de gemaakte werkjes eventueel kan uitstallen zodat het aan de ouders getoond kan worden.
Als de ouders er zijn, worden zij ontvangen door één van de aanwezige medewerkers. Daarna is er een moment van overdracht tussen de ouders en onze medewerker.

Warme maaltijd
Kinderen kunnen tegen betaling een warme maaltijd eten bij (K)individu. In de regel worden deze maaltijden samengesteld volgens de schijf van vijf en zijn deze maaltijden dus uitgebalanceerd en gezond. 

Bedrijfskleding
Onze pedagogisch medewerkers dragen bedrijfskleding van (K)individu. Ze zijn herkenbaar aan een groene polo, blouse of vest. Buiten kunnen zij ook een groene jas of beige/groene bodywarmer dragen. Groepshulpen dragen een oranje poloshirt en stagiaires een blauwe. 

Kosten
De kosten van de opvang worden over het gehele jaar (of deel van het jaar volgens contract) omgeslagen en op de maandfactuur in rekening gebracht. 
Afnameberekening volgens contract en afgenomen extra dagen.
Kijk voor meer informatie bij Kosten en Betaling

Vragen of langskomen
U bent altijd welkom voor een rondleiding. Wij beantwoorden met plezier al uw vragen. 
 

Naar de homepage

Individuele ruimte voor groei, plezier en beweging